Националният статистически институт изчислява броя на населението въз основа на

...
Националният статистически институт изчислява броя на населението въз основа на
Коментари Харесай

МРРБ: В регистъра се вписват всички българи в страната и чужбина

Националният статистически институт пресмята броя на популацията въз основа на сегашен адрес по данни от преброяването на популацията, което обгръща единствено лицата, обитавали на територията на страната все още на преброяването.
Това се споделя в конкретизиране на Министерство на регионалното развитие по отношение на изявления в медии по отношение на разминаване на броя на гласоподавателите въз основа на данни на ГРАО и Националния статистически институт.
 Национален статистически институт: Спад на Брутният вътрешен продукт с 3,8% през последното тримесечие на 2020 година по отношение на година по-рано Национален статистически институт: Спад на Брутният вътрешен продукт с 3,8% през последното тримесечие на 2020 година по отношение на година по-рано
Българската стопанска система нараства през четвъртото тримесечие на 2020 година с 2,1% по отношение на третото тримесечие, когато се разшири с 3,9%, показв...
включват всички български жители, които съгласно Конституцията дават отговор на критериите за гласоподаватели. Съгласно Изборния кодекс те се сформират от общинските администрации по непрекъснат адрес.
За разлика от преброяването, Законът за гражданската регистрация задължава в регистъра на популацията да се вписват всички български жители, без значение от местопребиваването им - у нас или в чужбина. Т.е. зад всеки запис в регистрите, поддържани от Главна дирекция ГРАО, стои А не непринудено подадени данни, както е при преброяването.
Разликите в задачите и методите, прилагани от Национален статистически институт и по Закона за гражданската регистрация, допускат и разлика в данните, регистрирани с другите способи и правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР