Националният синдикат Конфедерация на труда Подкрепа ще проведе в сряда

...
Националният синдикат Конфедерация на труда Подкрепа ще проведе в сряда
Коментари Харесай

KT Подкрепа излиза на протест за плащането на болничните

Националният профсъюз Конфедерация на труда " Подкрепа " ще организира в сряда народен митинг в София под надпис " Болните служащи не са нарушители ". Демонстрацията е поради оттегленото предложение на ръководещата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща.

Сега синдикатът упорства работодателите да поемат най-малко първите 5 дни от болничните и да изплащат 100% от възнаграждението през това време, а не 70 на 100 за три дни, както е в този момент. Шествието стартира в 11 часа от площад “Княз Александър Първи “ (Ларгото). След това ще се внесе декларация в Народното събрание и митингът ще стигне до офиса на работодателската организация - Асоциация на индустриалния капитал в България.

Другият огромен профсъюз КНСБ няма да взе участие в демонстрацията.

" Ние не одобряваме изказванията на работодателите, че всички, които употребяват болнични, са мошеници, измамници или натоварват сътрудниците си, което изрично не е правилно. Не служащите издават болничните си листа. Има толкоз доста фактори, които благоприятстват това увеличение, съгласно работодателите, на взимане на болничните листа, като в тях не влизат почивките в Гърция, защото служащите не са толкоз забогатели, че само заради тази причина да си взимат болнични листа ", разяснява ръководителят на протестния комитет на “Подкрепа “ Любка Георгиева, представена от БНР.

Първоначалните планове бяха митингът на “Подкрепа “ да се организира взаимно с КНСБ, само че другият профсъюз разгласи, че няма да излезе на улицата, само че резервира протестна подготвеност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР