Националният щаб на коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България“ подаде

...
Националният щаб на коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България“ подаде
Коментари Харесай

От ПП-ДБ подадоха сигнали за съмнения за купуване на гласове в страната

Националният щаб на обединението " Продължаваме Промяната – Демократична България “ подаде 16 сигнала до структури ОД на Министерство на вътрешните работи за инспекция за изборни злоупотреби в страната, инфромираха от пресцентъра на " Продължаваме промяната “.

Структурите на Коалицията ПП-ДБ от 16 области и над 30 общини подадоха сигнали към локалните регионални щабове със подозрение за пазаруване на гласове. Коалицията ПП-ДБ сезира ОД Министерство на вътрешните работи в следните области: Велико Търново, Кюстендил, Варна, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Плевен, Стара Загора, София, Търговище, Хасково, Монтана, Видин, Бургас, Сливен.

Местните структури показват подозрение, че е допустимо лица, посочени в сигналите, да работят с избрани групи от популацията за мотивирането им да гласоподават за съответни претенденти, нарушавайки директно закона посредством пазаруване на гласове и други способи.

В случай че сигналите бъдат доказани, Коалицията ПП-ДБ чака незабавни ограничения в осъществяване на ЗМВР, с цел да се подсигурява честното осъществяване на изборите на 29 октомври 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР