Националният съвет за защита на потребителите към Министерство на икономиката

...
Националният съвет за защита на потребителите към Министерство на икономиката
Коментари Харесай

Властта погва такса сградна инсталация

Националният съвет за отбрана на потребителите към Министерство на стопанската система още веднъж ще възвърне работа, първото му съвещание ще бъде при започване на юни, съобщи икономическият министър Емил Караниколов в отговор на депутатски въпрос през миналата седмица.

Караниколов разяснява, че първата тематика на съвета ще бъде отпадането на сградна апаратура на столичната „ Топлофикация “ или основаването на нов механизъм за оценка на таксата, отбелязва в. „ Монитор “.

„ На всички, които живеят в София и заплащат парно, ни е ясно, че няма прецизен режим “, разяснява министърът и добави, че е допустимо да се разяснява и тематиката за унищожаване на груповите контракти сред сдружението и потребителите.

Министерството отговоря за провеждането на хоризонталната политика за отбрана на потребителите. Последното съвещание на органа се е провело преди две години, още по времето на министър Божидар Лукарски.

По негово време имахме единствено 3 съвещания на Националния съвет за отбрана на потребителите към Министерство на стопанската система. След това от един миг нататък стопираха да го привикват, сподели по тематиката ръководителят на „ Активни потребители” Богомил Николов.

По закон е записано този съвет да заседава минимум три пъти годишно, напомни той. По думите му решението му още веднъж да стартира да работи е удачно.

„ Хубаво е, че на първото му съвещание ще се разискват проблемите със сградната апаратура в кооперациите, имащи централно топлоснабдяване. Така или другояче към този момент има и работна група по въпроса в министерството на енергетиката. Националният съвет може да разгласи своята позиция по направеното от тази работна група”, добави Николов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР