Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие ще

...
Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие ще
Коментари Харесай

Първо заседание на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Националният съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение ще организира първо заседание в Министерския съвет, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Председател на съвета е вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. 

Според дневния ред на първото съвещание на националния съвет ще бъде показана информация по осъществяването на законовите условия на Закона за отбрана от домашното принуждение и ролята на Администрацията на Министерския съвет в този развой. Ще бъде показан и признат Координационния механизъм за помощ и поддръжка на потърпевшите от домашното принуждение.

На съвещанието се чака още да бъде показана информация за активността на Работната група по правене на оферти за промени и допълнения на Правилника за използване на Закона за отбрана от домашното принуждение. Ще се обсъдят и дефинират и предпочитаните действия за финансиране на планове по предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, показаха още от държавната пресслужба.

Над 30 000 сигнала за домашно принуждение са подадени на незабавния телефон 112 предходната година, демонстрираха публични данни, показани на 8 февруари по отношение на Европейския ден на телефон 112. За 2023 година позвъняванията на незабавния телефон, свързани с домашно принуждение, са 30 592, по отношение на 27 894 през 2022 година. Пак съгласно статистиката тези позвънявания порастват в последните години, като през 2019 година те са били 26 248. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР