Националният съвет на ДПС реши, че ще използва всички позволени,

...
Националният съвет на ДПС реши, че ще използва всички позволени,
Коментари Харесай

Доган зададе курс към предсрочни избори?

Националният съвет на Движение за права и свободи реши, че ще употребява всички разрешени, демократични, политически и парламентарни средства, в това число и избор на съмнение, с цел да осъществя "политика на ремонт на обединението с националистическите партии ". Решението ще бъде изпълнявано от всички структури и органи на Движение за права и свободи, от парламентарната група и от евродепутатите на партията, оповестиха от пресцентъра на придвижването.

От думите на водача Мустафа Карадайъ стана ясно, че новият курс на групировката е заложен със единодушието на почетния водач Ахмед Доган, който е взел присъединяване в председателския съвет на Движение за права и свободи. Той се организира в четвъртък (2 ноември) и е траял повече от четири часа. За съвещанието обаче бе обявено ден по-късно.

Карадайъ обясни, че Доган се придържа към твърдата си позиция и няма никакво желание да се завръща в "оперативната политика ". Почетният началник нямал съществени проблеми със здравето, както някои медии оповестиха през седмицата.

"Участието на националистите във властта е пестник върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е опасност за стабилността на страната ", съобщи още Мустафа Карадайъ. По думите му ръководството "неизбежно ще се преформатира ". Било то посредством предварителни избори, или по-друг метод. Карадайъ добави, че европредседателството не може да бъде "алиби " за властта

През идната седмица Движение за права и свободи ще взе участие в инициираните от Българска социалистическа партия диалози за внасяне на първи избор на съмнение към кабинета "Борисов 3 ". В тази връзка Карадайъ сподели следното: "Имали сме и сполучливи и недотам сполучливи партньорства по разнообразни политики. За нас не седи въпросът за доближаване с какъв да е - тревожна е обстановката в страната ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР