Националният съвет на Да, България!“ даде мандат на председателя в

...
Националният съвет на Да, България!“ даде мандат на председателя в
Коментари Харесай

Христо Иванов с мандат от „Да, България!“ да води преговорите за участие в правителство

Националният съвет на „ Да, България! “ даде мандат на ръководителя в оставка Христо Иванов да води договарянията за сформиране на държавно управление.

Дата за избор на ново управление на партията ще бъде посочена идната седмица.

Преговорите за съдружно държавно управление ще води Христо Иванов. Очаква се и останалите две обединения от „ Демократична България “ - ДСБ и Зелено придвижване да получат мандати за договаряния, с цел да може обединението да взе участие единно в процеса.

След вчерашната среща с водачите на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев стана ясно, че разговорът е градивен. И четирите партии ще приготвят съдружно съглашение.

Всички са единомислещи, че извънредно значимо за страната е да има държавно управление.

На срещата с „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ имена за министерски постове не са обсъждани, а единствено оставката на Иван Гешев като основен прокурор.

На снощното съвещание на Националния съвет на „ Да, България! “ слабите резултати на дясната коалиция не са коментирани. Следващата седмица се чака ново съвещание на партията, на което те ще бъдат оценени и тогава ще бъде избрана датата за най-висшия конгрес на партията, на който ще бъде определено ново управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР