Националният съвет на БСП взе решение вчера за свикване на

...
Националният съвет на БСП взе решение вчера за свикване на
Коментари Харесай

БСП-София ще си избере ново ръководство

Националният съвет на Българска социалистическа партия взе решение през вчерашния ден за привикване на цялостен цикъл доклади и избори на две организации - в София и Бургас.
" За София се наложи да вземем това решение заради несъблюдение от страна на Градския съвет на решение на Националния съвет. Това по нашия правилник е наложително. Поради зародилото напрежение, ние даваме опция на социалистите в БСП-София да решат какво управление да си изберат. Народно събрание не изключи и не наказа с премахване от служба ", съобщи водачът на партията Корнелия Нинова. Избрана е работна група, която ще управлява този развой и в идващите 2 месеца членовете на Българска социалистическа партия в София би трябвало да се произнесат.
На съвещанието си Народно събрание на Българска социалистическа партия одобри и оценка за  деветте месеца ръководство на държавното управление. " Определяме това ръководство като липса на морал, национално изменничество, разпределение на властта и порциите в страната, лобизъм в интерес на частни ползи и никаква грижа за хората ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Според нея държавното управление има 2 стратегии - една публична, която е подправена и една неофициална, само че същинската, която се извършва.
" Официалната и подправената е тази, която съдържа 5 целта: Шенген, Еврозоната, Планът за възобновяване и резистентност, понижаване на инфлацията и гласност при публичните поръчки в общините. По нито един от тях няма значително придвижване ", уточни Корнелия Нинова.
Според нея обаче за сметка на това има осъществяване по тъй наречените неофициална, само че същинска стратегия и това е записът от Националния съвет на Политическа партия през 2023 година
Нинова даде обещание през идващите дни и седмици да оповести разбор на бранш по бранш и министерство по министерство какво е изпълнено от програмата на ръководещите, която съдържа 80 законопроекта, от тях са признати 19, от които 8 са ратификации на интернационалните съглашения. " За нас в Българска социалистическа партия изводът е: Оставка и избори 2 в 1 ", безапелационна бе Нинова.
Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри на съвещанието си и план на платформа за европейските избори, която ще бъде публикувана в цялата партия и на идните конференции ще бъде допълвана и обсъждана, с цел да бъде по-късно дефинитивно призната. " Приемаме Никола Шмит за претендент на социалистите за ръководител на Европейска комисия ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите след привършване на съвещанието на Националния съвет.
По думите на зам.-председателя на социалистите Кристиан Вигенин предизборната платформа на Българска социалистическа партия значително интегрира и манифеста на ПЕС, който следва да бъде признат.
В платформата Българска социалистическа партия концентрира повече вниманието на Европейски Съюз върху увеличението на незаконната имиграция, засилена защита на външните граници. По предложение на социалистите подобен текст се включи и в манифеста на ПЕС.
Предлагат се съответни ограничения за въглищните райони на Европейски Съюз, като да вземем за пример превръщането им в стопански зони, които ще бъдат с нулеви налози за избран интервал от време. Българска социалистическа партия се афишира срещу закриването на топлоелектрическите централи до момента в който не бъдат построени заместващи нуклеарни мощности съответно за България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР