Националният съвет на БСП ще обсъди позиция на партията относно

...
Националният съвет на БСП ще обсъди позиция на партията относно
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП ще обсъди намаляването на партийните субсидии

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще разиска позиция на партията по отношение на предлагането на ГЕРБ за понижаване на дотацията на политическите партии от 11 на 1 лев за получен автентичен глас, оповестиха участници в съвещанието.

На пленума през днешния ден ще бъде разисквана и подготовката на Конгреса на Българска социалистическа партия на 16 юни, който следва да установи подадената оставка от ръководителя на партията Корнелия Нинова и да реши за избора на нов.

Преди началото на днешното съвещание на Националния съвет Атанас Мерджанов разяснява пред публицисти, че доколкото вижда от оферти дневен ред, ще се разисква въпросът за партийната дотация, само че при полемиката би трябвало да се имат поради всички популистки оферти на ПГ на Българска социалистическа партия, които следвали като върволяк от началото на този мандат.

От вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия дефинираха като абсурден и неудобен изборът на Петър Витанов за началник на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Досега отпред на българската делегация беше президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Атанас Мерджанов уточни, че Петър Витанов е млад сътрудник, перспективен, само че в Екологичен потенциал е належащо да има посланичество с тежест, с престиж и с въздействие.

Това е продължение на поредност от политически нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова, разяснява пред публицисти и Сергей Станишев. Не съм чул претекстове за решението, уточни той.

Според Станишев е значимо Националният съвет да направи същински разбор за какво Българска социалистическа партия е изгубила европейските избори, а всички останали дейности като оставките са следствия на оценката. "Всичко останало е един спектакъл, аз чакам той да продължи евентуално и на конгреса с прочувствени изявления, с хора, които ще я помолят да си отдръпна оставката, и всичко останало, сюжетът към този момент е написан ", разяснява Станишев.

Ангел Найденов също разяснява, че има превзетост в подаването на оставката и то е самобитен опит, евентуално финален, за оцеляване на върха на Българска социалистическа партия. Той дефинира избора на Петър Витанов като следващия конфронтационен ход на Корнелия Нинова, както във връзка с една част на Българска социалистическа партия, по този начин и на Сергей Станишев. "Неуместен, голословен, и ход, който явно няма да донесе кой знае какъв авторитет и място на делегацията в Екологичен потенциал ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР