Националният съвет на БСП се събра за последно в този

...
Националният съвет на БСП се събра за последно в този
Коментари Харесай

Пленумът на БСП се събра за последно преди Конгреса


Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра за последно в този си тип. Следващата седмица е Конгресът на левицата, на който би трябвало да бъдат определени нови членове на Пленума.

Днес Народно събрание одобри доклада на управителния орган на партията за 4-годишния мандат и доклада на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. Гласуван с болшинство бе и докладът на депутатите в Европейския парламент,представен от Петър Витанов – началник на българските социалисти в Екологичен потенциал.

Реформата в Българска социалистическа партия и „ Визия за България “ са били измежду значимите решения на Националния съвет в мандат 2016-2020, написа в становищете на Националния съвет. Социалистите регистрират, че промяна в партията с такива мащаби и поставяща си за цел не козметични и тактически, а стратегически и кардинални пормени, не е осъществявана от началото на прехода.

Става въпрос за мандатността на ръководителя и депутатите, както и за директния избор на ръководител на партията.

През миналия мандат Националният съвет на Българска социалистическа партия е провел 50 съвещания. Този Пленум е работил с 14 съвета и 4 комисии. За отчетния интервал работните органи са изготвили 13 политически позиции и 2 заявления, които са признати от Националния съвет.

В доклада се показва, че в дневния ред на съвещанията са били включени най-важните въпроси от партийния и публичния живот.

Националният съвет на Българска социалистическа партия с мандат 2016 - 2020 година е траял практиката съвещанията да стартират с разискване на настоящата политическа конюнктура през миналия интервал, както и по най-серизоните и значими за паритята и обществото въпроси да бъдат канени представителите на регионалните препоръки, парламентарната група и ОПКК.

В доклада на Пленума се показва, че през цялата 2018 и 2019 година препоръките на Националния съвет на Българска социалистическа партия в тясно съдействие с парламентарната група са трансформирали заложените във „ Визия за България “ политики в подготвени законопроекти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР