Националният съвет на БСП решава дали да изключи Кирил Добрев

...
Националният съвет на БСП решава дали да изключи Кирил Добрев
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП решава за изключване на Кирил Добрев от партията

Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение дали да изключи Кирил Добрев от партията. Това е единствената точка на пленума, който се организира неприсъствено в границите на два дни - през днешния ден и на следващия ден. Добрев е един от главните критици на сегашния водач Корнелия Нинова.

Информацията за обсъжданото изключване пристигна от самия Кирил Добрев. Във фейсбук профила си той написа, че изключването от партията е последното леговище на страха и през днешния ден е пристигнал неговия ред – анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъде изслушан. И твърди, че остава предан на своята единствена партия каквото и да бъде решението.

По информация на БНР настояването за изключване на Добрев е пристигнало от няколко организации, измежду тях – Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и младежката организация в Елин Пелин. Сред претекстовете са изброени – намерено опълчване на решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното пропадане, голям брой медийни изяви, създаващи отрицателен облик на Българска социалистическа партия, подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на партията, подкрепяне на построяването на структури на нови политически планове и потребление на въздействие върху фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи.

От Българска социалистическа партия настояват още, че са дали опция на Добрев да отговори на обвиняванията посредством изпращане на документално мнение, каквото до този миг няма.

Очаква се решението да бъде взето на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР