Националният съвет на БСП обсъди днес подготовката за участие в

...
Националният съвет на БСП обсъди днес подготовката за участие в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: През април ще станат ясни имената на кандидатите на БСП за евровота

Националният съвет на Българска социалистическа партия разиска през днешния ден подготовката за присъединяване в идните избори за членове на Европейския парламент.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова приказва пред публицисти след съвещанието. Тя стартира с това, че настоящето ръководство е сложило България в унизителното състояние да " одобри трохи във връзка с Шенген ". Определи политиката на ръководещата коалиция като " цялостен неуспех ".

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че изборите за евродепутати са извънредно значими за партията. Тя дефинира бъдещите претенденти като:

" Хора, които са проевропейски настроени и ще пазят българския суверинитет ".

По думите й критериите, на които претендентите би трябвало да дават отговор са както професионални, по този начин и морални. Следва да бъдат лоялни към партията и да се придържат към българския народен интерес.

От февруари месец стартират събиранията на главните партийни депутати. През март следват конференции, на които да се прегледат номинациите, а през месец април ще се събере Националният съвет на Българска социалистическа партия, който ще подреди листата за изборите.

До септември тази година, уточни Корнелия Нинова, ще има общо четири избора в партията.През октомври следва да се избере нов ръководител на Българска социалистическа партия, а през ноември да встъпи в служба. Но като първа и най-важна цел уточни европейските избори.



Темите на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия бяха критериите и процедурите за издигане на претенденти за членове на Екологичен потенциал, работата по политическата платформа за идните избори и предоставяне начало на събрания и конференции за номиниране на претенденти на Българска социалистическа партия за евролистата, която ще бъде одобрена от Народно събрание на Българска социалистическа партия през април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР