Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. Това

...
Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. Това
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията

Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи Георги Гергов от партията. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Събрани са нужните подписи за приемане на решение за изключване на Георги Гергов от Българска социалистическа партия.

По проблема "Гергов " се произнесоха всички висши контролни и групови органи на партията – Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на Българска социалистическа партия.

„ Причината за изключването на Георги Гергов не е единствено една. Работна група на Българска социалистическа партия обследва дейностите му и се откриха поредност от нарушавания “, обясни представителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Александър Симов.

Той посочи, че най-фрапиращото нарушаване на нормите от Гергов е свиканото от него нелегитимно съвещание на Областния съвет в Пловдив в разгара на пандемията. „ Установиха се и подписани “присъстващи”, били в това време под карантина. Представителят на Националния съвет на Българска социалистическа партия е бил изпъден, с цел да не следи какво се случва “, разгласи депутатът.

Изключването на Гергов е по предложение на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, след приемане на отчета на работната група, управлявана от Кристиан Вигенин. Тя бе основана във връзка противоуставното привикване на съвещание на Областния съвет в Пловдив, чийто ръководител е Гергов.

Създадената работна група организира срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и региона, на които бе разисквано положението на организациите, трендовете в състава им, резултатите от извършените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимоотношението на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно извършеното съвещание на Областния съвет.

Говорителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия акцентира, че решението за изключването на Гергов от партията е развой на катарзис измежду българските социалисти. „ Българска социалистическа партия се почиства, Българска социалистическа партия дефинира доста по-ясно своя облик и стартира да стъпва на кардинална основа”, акцентира Александър Симов.

Междувременно пловдивската градска организация на социалистите отбрани Георги Гергов. Градският съвет на Българска социалистическа партия към този момент одобри позиция за снемане на политическото доверие от националното управление на партията. Позицията ще бъде връчена на следващия ден в алената централа в столицата на водача Корнелия Нинова, съобщи Радио Пловдив.

„ В миг, когато нашата партия би трябвало да се потвърждава като политически индивид, предназначен да носи отговорност за бъдещето на нацията, тясното партийно управление избира пътя на вътрешнопартийната война “, написа в позицията.

Ръководството на БСП-Пловдив желае снемане на доверието на Изпълнителното бюро на Националния съвет поради липса на съответна на дневния ред политика, маскирана с преднамерени кавги.

„ Българска социалистическа партия загуби дефинитивно всяко право да се назовава демократична, социалистическа и българска партия “, написа в позицията на локалните червени. Според тях това е по този начин, тъй като: „ Изпълнителното бюро нарушава редовно устава на партията, ръководи с интриги, напън и закани в мутренски жанр и репресира с Гьобелсови средства инакомислещите и сериозните гласове “.

„ Атаката против водача на Пловдивската партийна организация е институционална, само че се персонализира, с цел да скрие същинските претекстове на основателите - нареждане на листата за парламентарни избори с лица, които не могат да привлекат необятен кръг гласоподаватели, тъй като са неубедителни “, написа още в позицията.

Атаката против Георги Гергов те изясняват по още два метода – БСП-Пловдив и Георги Гергов са самостоятелни от благоволението на Корнелия Нинова, както и обстоятелството, че той е почетен консул на Русия.

„ Ние социалистите, нямаме право да мълчим, тъй като с мълчанието на положителните хора фашизмът порази света “, написа още в декларацията.

„ Да предпазим партията от командирския костовистки жанр, който се пробват от „ Позитано “ 20 да наложат в Българска социалистическа партия “ – написа в умозаключение на позицията.

Шестимата ръководители на районните организации на партията в града под тепетата се застъпиха за сегашния градски водач. Зад Гергов застанаха също депутатите от Българска социалистическа партия Георги Търновалийски и Теодора Халачева.

Организационният секретар на партията в Пловдив Димитрина Вакрилова даде отговор на въпроса кой стои зад офанзивата против Георги Гергов. По думите ѝ, протичащото се е вследствие на доноси от 20 локални социалисти, отстранени от управлението на Българска социалистическа партия в Пловдив поради липса на качества.

„ Готови сме да хвърлим партийните си билети, само че няма да се оставим един дребен кръг от хора да се опитат да ни отстранят “ – съобщи Търновалийски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР