Националният съвет на БЛС иска предсробно прекратяване на правомощията на

...
Националният съвет на БЛС иска предсробно прекратяване на правомощията на
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз иска оставката на управителя на НЗОК

Националният съвет на БЛС желае предсробно преустановяване на пълномощията на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев. Решението беше взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се организира на 17.12.2022 година в град Пловдив.

Единодушно членовете на Националния съвет на Български лекарски съюз гласоподаваха да се внесе искане в Парламента, шефът на Касата - проф. Петко Салчев да бъде предварително освободен от поста шеф на НЗОК. Решението беше взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се организира на 17.12.2022 година в град Пловдив.

В рамките на идната седмица стимулираното искане за предварителното преустановяване мандата на шефа на Касата проф. Петко Салчев ще бъде импортирано в Парламента.

По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на Съсловната организация за следващ път препотвърдиха позицията си и поддържаха всички дейности на управлението на организацията.

Български лекарски съюз декларира изрично, че при несъобразяване с настояванията на Съсловната организация си резервира правото на ефикасни протестни дейности, в това число и пред постройката на Народното събрание.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР