Националният съвет на Българския Червен кръст награди планинските спасители и

...
Националният съвет на Българския Червен кръст награди планинските спасители и
Коментари Харесай

БЧК награди спасителите, издирвали Сашко

Националният съвет на Българския Червен кръст награди планинските спасители и доброволците към БЧК , взели участие в акцията по търсене на 12-годишния Александър от Перник. С благодарствени грамоти бяха отличени и доброволците от клуба по делта и парапланеризъм в миньорския град.

Директорът на Планинската избавителна работа при БЧК Емил Нешев получи от името на всички спасители Почетния плакет на организацията за проявения от тях професионализъм и безрезервност през всичките дни, в които продължи избавителната акция. „ Най-трудни са акциите по търсене на изчезнали хора, нужна е извънредно добра организация и готови спасители и доброволци. Всяка информация е основна в такива моменти и в този момент беше по този начин, това ни оказа помощ да локализираме мястото, на което намерихме Александър “, уточни Емил Нешев по време на церемонията по награждаване.

Благодарим на всички почтени хора , които не се отхвърлиха през дните, в които се организираше акцията. Българският Червен кръст се гордее с вас, тъй като вие още един път доказахте вашия професионализъм “, съобщи ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров.

Генералният шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов акцентира, че не инцидентно всички български жители имат вяра и разчитат в спешни моменти на Планинската избавителна работа. „ Опитът и подготовката на спасителите и доброволците на ПСС за следващ път изиграха основна роля за позитивната развръзка за решаването на случай, в който всички следяхме с паника “, сподели още проф. Гигов.

Общо 55 спасители и доброволци към Планинската избавителна работа при БЧК и 12 кучета са взели участие в издирвателната акция. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР