Националният отбор по волейбол за жени победи тима на Перу

...
Националният отбор по волейбол за жени победи тима на Перу
Коментари Харесай

Женският ни национален отбор по волейбол с убедителен успех над Перу в олимпийските квалификации

Националният тим по волейбол за дами победи отбора на Перу с 3:0 (25:13, 25:18, 25:16) за близо час и 20 минути игра. Това бе първи триумф за девойките на треньора Лоренцо Мичели в олимпийските квалификации в Токио. В класирането българският тим се изравни с отбора на Аржентина с по 4 точки на шестото място.

България стартира мача в състав Мирослава Паскова, Петя Баракова, Мария Кривошийска, Борислава Съйкова, Радостина Маринова и Мария Йорданова с либеро Мила Пашкулева.

В първия гейм по-добре стартира отборът на Перу, който поведе първоначално с 3:1, само че българките направиха пет следващи точки и обърнаха наклонността в мача. След това отборът на Мичели поведе и с 15:8, а най-голямата разлика бе в края при 25:13 след сполучлива офанзива на Мария Йорданова.

Втората част бе по-равностойна, като дълго време двата тима се движеха точка за точка. Перу поведе с 10:8, само че българският тим обърна при 13:11. Получи се ново тъждество при 17:17, само че по-късно родният отбор направи сериозна серия от точки и завоюва частта с 25:18 след сполучлива обсада на Борислава Съйкова.

В третия гейм измежду относително равностойно начало нашият тим още веднъж взе задатък при 9:4, а по-късно това резултатът набъбна до 18:4 след страхотна серия на Мария Кривошийска на сервис и положителни блокади и контраатаки на отбора. През тази част в игра се появиха втората разпределителка Маргарита Гунчева и младата състезателка на Марица Пловдив Ива Дудова. По-късно на паркета влязоха още Виктория Коева и Елена Бечева. В края на мача отборът на Мичели пропусна четири следващи мачбола след неточности, само че затвори мача с 25:16 с офанзива на Елена Бечева.

Българският тим имаше цялостно преимущество във всички детайли - офанзива, обсада, сервис, посрещане.



Най-резултатна за България бе Мария Йорданова с 15 точки, Борислава Съйкова осъществя 12, а капитанката Мирослава Паскова добави 11. За Перу Исабела Санчес приключи със 7 точки.

Утре волейболистките ни ще играят против отбора на Аржентина още веднъж от 07:00 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР