Националният отбор по хандбал за мъже няма да отпътува за

...
Националният отбор по хандбал за мъже няма да отпътува за
Коментари Харесай

COVID-19 спря националния отбор по хандбал за евроквалификациите

Националният тим по хандбал за мъже няма да отпътува за Латвия за мач от евроквалификациите, тъй като общо 10 индивида - 8 хандбалисти и двама от треньорския екип, са дали позитивни проби за ковид. Това заяви през БНР президентът на БФХ Росен Добрев. Засега не е ясно дали европейската централа ще почете настояването за отсрочване на мачовете против Латвия, чака се отговор на формалното съобщение от БФХ.

Тимът ни трябваше да гостува на латвийците във Валмиера на 6 януари, а три дни по-късно да одобри противниковия тим във Варна в два мача на разменено посещение от предварителния кръг на европейските квалификации за шампионата на континента в Германия през 2024 година Сега не е ясно дали дуелите ще се състоят след известно време, или нашите ще изгубят служебно.

„ Много неприятна обстановка. На 2 януари един от състезателите не се почувства добре. Направихме тест, излезе позитивен, карантинирахме го и всеки ден до през днешния ден правихме проби, след които излязоха общо 10 инфектирани. 8 състезатели и двама от треньорското управление - съобщи Росен Добрев. - Утре трябваше да пътуваме за Рига, само че пуснахме писмо до Европейската федерация, че нямаме опция да пътуваме, защото тимът е карантиниран. Случаите се усилват. Повикахме и аварийни състезатели, само че за жалост случаите станаха от ден на ден и имаше опция и те да се заразят. Целият тим тренираше мобилизирано, очакваше с неспокойствие тези два мача, само че обстановката е такава. Много противен миг, за първи път в БФХ се сблъскваме с такова нещо. Сега чакаме решението на европейската федерация. "

Президентът на нашата федерация добави, че всички инфектирани са с леги признаци - " хрема и лека кашлица, нищо друго ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР