Националният отбор по футбол замина за Азербайджан, където ще изиграе

...
Националният отбор по футбол замина за Азербайджан, където ще изиграе
Коментари Харесай

Преди Азербайджан: Илюзия е, че отиваме на екзотично турне

Националният тим по футбол отпътува за Азербайджан, където ще изиграе два мача от новия шампионат FIFA Series. На 22 март селекцията ни излиза против Танзания, а на 26-и следва конфликт с азерите.

На летище " София " селекционерът Илиан Илиев разгласи, че е останал с усещане по какъв начин на минитурнира се гледа като на " екзотично турне " и опита да разсее тези изказвания.

" Настроението е положително, тъй че се надявам да се приберем по същия метод и след мачовете, стартира Илиев, който нощес бе определен за Треньор №1 на церемонията за анкетата Футболист на годината. - Аз към този момент към 10 пъти ви споделих, че да играеш с Азербайджан, който е почти на нашето равнище, не е толкоз екзотично. И с Танзания, който е участник за Купата на Африка - знаем по какъв начин се класираш на такова състезание, не е елементарно.

Създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби тимове е надалеч от истината. И би трябвало да го разберем. Всеки един мач е тест, с който и да е съперник, и би трябвало да тръгваме нагоре. А не да отиваме на мач с настройката, че надали не с тимове под нашето равнище. И това не е по този начин. "

Илиев регистрира положителните и негативните неща в мачовете с Унгария и Сърбия в евроквалификациите в края на предходната година.

" Основното за идните срещи, е моментите в предните два мача, в които стояхме добре на терена в двете етапи, да са повече време като дълготрайност. И със Сърбия, и с Унгария, имахме положителни интервали.

Но имахме и такива, в които допуснахме влизане на съперника в последните 30 метра в нашата половина. И по този начин рискуваме да ни отбележат гол. И естествено, централизация при статичните положения, откъдето голове получихме ", рече треньорът на " Черно море ".

Той разясни, че България среща равностойни противници, с цел да се приготви за Лигата на нациите през есента. Целта там е продобиване на групата, в която са още Северна Ирландия, Люксембург и Беларус. Няма смисъл да играем с Франция и Англия, с цел да пазим резултата за еднакъв, аргументира се той. Но пък през юни противниците ще са по-силни - Румъния и Словения, участници на Евро 2024 в Германия.

" Гледахме съперника в първата среща Танзания, а в този момент като пристигнем, ще им покажем на футболистите мощните и слабите страни. Трябва да срещнем футболистите с какви схеми играят тимовете. Макар, че при Азербайджан има промяна на треньора. И се надяваме да няма огромни проблеми, с цел да не ни изненадат ", kaза Илиев.
Михаил Касабов: Георги Иванов ме предложения, само че няма изгледи да се върна
Водач на делегацията в Азербайджан е Михаил Касабов, който беше конкурент на Георги Иванов на изборния конгрес в петък. Още тогава Гонзо разгласи, че няма да пътува, а ще остави това на Касабов, който сега е и.д. до вписването на някогашната " деветка " на " Локомотив " (Пловдив) и " Левски ".

" Да, говорихме с Георги Иванов и до момента в който го впишат него, аз съм и.д президент. Така че няма никаква драма. Той ме предложения, само че това си остава сред нас. Но няма изгледи да се върна в БФС ", рече международникът, член на Общото заседание на " Байерн " (Мюнхен).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР