Националният отбор по футбол ще изиграе последния си мач от

...
Националният отбор по футбол ще изиграе последния си мач от
Коментари Харесай

Футболните национали слагат край на квалификациите с гостуване на Люксембург

Националният тим по футбол ще изиграе последния си мач от квалификациите за международното състезание в Русия, като гостуването на Люксембург се явява протоколно. Тимът на Петър Хубчев не може да мръдне от четвъртото място, само че треньорът разгласи, че България не отива на разходка.

Националите желаят да завършат квалификациите с победа и да затвърдят позитивните усещания, които оставиха през по-голямата част от акцията. Както и при предходните си две квалификации за Мондиал 2014 и Евро 2016 обаче, България ще приключи на четвърта позиция.

Ако победят Люксембург футболистите ще могат да се похвалят с 15 точки, което е втори максимален актив от квалификациите за Евро 2008, когато отборът се класира трети, събирайки 25.

Двубоят сред Люксембург и България е довечера от 21.45 ч. и ще се излъчва директно по БНТ1.

Новините

България ще бъде без най-резултатния си футболист в квалификациите Георги Костадинов, който е осъден за насъбрани жълти картони. В състава обаче се връщат Ивелин Попов и Ивайло Чочев, които пропуснаха дуела с Франция.



Петър Хубчев разкри, че най-вероятно ще прибегне до някои ротации, защото у част от играчите се усеща отмалялост поради сгъстения цикъл от мачове.

Българският състав излиза против отбора, с който има най-хубав актив в историята – 13 мача и 13 победи.

Люксембург пък ще желае да измие срама от провалянето с 0:8, което позволи против Швеция преди няколко дни. Освен това съставът от Великото херцогство се надява да приключи групата на петото място, а не финален, откакто е с равни точки с Беларус.

Освен авторитет, България ще гони и разтрошаване на отрицателна серия без победа като посетител. Тимът няма триумф в квалификации отвън София 12 юни 2015 година, когато победи Малта с 1:0. От тогава последваха шест квалификационни срещи с шест загуби и голова разлика 3:16. Единствените победи на България в този интервал като посетител са в контроли – 2:0 над Македония и 1:0 над Португалия.

Треньорите

Селекционерът на домакините Люк Холц изрази убеденост, че Люксембург сигурно ще завоюва дуела, чакай реакция от своите състезател за тежкото проваляне преди няколко дни.

" Ние ще спечелим и аз съм сигурен в това. Подготвихме се добре и желаеме да измием срама за резултата с Швеция. Уверени сме, познаваме българския тим и не го подценяваме, просто имам вяра на моите момчета ", сподели Холц.

 Футболните национали поставят завършек на квалификациите с посещение на Люксембург
© LAP.bg

В Люксембург акцентират обстоятелството и че отборът игра доста добре при последния мач с България. При визитата си в София новобранецът в групата затрудни българския тим и загуби с 3:4, като Александър Тонев означи победния гол в третата минута на добавеното време.

" Статистиката е значима за публицистите, не и за нас. Аз виждам на този мач съществено, играчите също. Срещата няма значение за класирането, само че за мен ще бъде закононарушение, в случай че одобряваме някой мач за подготовка. Според мен всеки един мач би трябвало да се играе съществено и съсредоточено. Мога да кажа, че настроението е чудесно в тима и виждам, че футболистиет желаят да покажат какво могат, макар че има и отмалялост ", сподели Хубчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР