Националният отбор на страната по таекуондо завърши своя триседмичен лагер ...

Националният отбор на страната по таекуондо завърши своя триседмичен лагер

Националите ни заминаха за Крит

Националният тим на страната по таекуондо приключи своя триседмичен лагер в Благоевград и рано сутринта отпътува за остров Крит, където във вторник стартира Европейското първенство във всички възрастови формации и дисциплини. 81 състезатели ще пазят достойнството на България в предстоящия шампионат при юноши и девойки, мъже и дами и ветерани. Ежедневно с двуразови занимания под управлението на старши треньора Тодор Козладеров нашите се подготвяха в южния ни град и потеглиха за Гърция в чудесно въодушевление.

„ Доволен съм от старанието на всеки един и съм оптимист за представянето ни на Европейското първенство. Наблегнахме много в тренировките на физическата устойчивост и техническите умения, с цел да сме във върхова форма. Нямаме здравословни казуси и нека всичко да мине както ни се желае, т.е., повече медали да спечелим за България. Имена на отделни състезатели, които са с огромни шансове за отличие няма да спопенавам, тъй като съм уверен, че всеки един може да се качи на подиума за награждаване, без значение на кое място приключи в своята категория и дисциплина”, показа Тодор Козладеров.

104 индивида е цялата българска делегация която отпътува за остров Крит, като с изключение на състезателите в групата са и съдии, механически лица, лекари и масажисти. Водач е шефа на родната федерация по таекуондо ITF Марио Богданов.

„ Аз постоянно съм бил оптимист по отношение на представянето ни на огромни първенства и в този момент ще бъде по този начин. Много е от значение, че тръгваме чудесно готови след дългия лагер в Благоевград. Конкуренцията във всяка дисциплинираност ще бъде жестока. По наша информация близо 1000 са декларираните таекуондисти от над 35 страни. Много стимулирани и съсредоточени би трябвало да бъдем във всеки миг на Европейското първенство и да се върнем с повече медали. Сигурен съм, че няма играч в нашия тим, който да не желае отличие от шампионата. Доказали сме, че на Европейско и Световно можем да победим всеки и съм убеден, че и в този момент ще бъде по този начин в огромна степен, както самостоятелно, по този начин и отборно” сподели минути преди заминаването Марио Богданов.

Източник: gong.bg