Националният отбор на Шотландия постигна запомнящ се успех, след като

...
Националният отбор на Шотландия постигна запомнящ се успех, след като
Коментари Харесай

Шотландия шокира Испания пред пълните трибуни на Хемпдън Парк и оглави подреждането в група А

Националният тим на Шотландия реализира запаметяващ се триумф, откакто надигра с 2:0 на своя " Хемпдън Парк " в Глазгоу трикратния европейски първенец в Испания в среща от квалификациите за Евро 2024.

Селекцията, водена от Стив Кларк, изигра доста мощен мач, с цел да стигне до своя първи триумф против " Ла Фурия Роха " от близо 40 години насам.

Освен това загубата бе първа за испанците в европейски квалификации от близо десетилетие насам, когато през 2014-а те губят при визитата си на Словакия.

Днес обаче иберийците срещнаха една въодушевена Шотландия, която стартира срещата пределно стимулирана и откри резултата още в 7-а минута, когато Скот Мактоминей се възползва от подаване на Андрю Робъртсън и не и без доза шанс след неговия удар топката влетя във вратата на гостите за 1:0.

Футболистите на Луис де ла Фуенте пробваха да отговорят и в средата на първата част изстрел с глава на Хоселу се отби от напречната греда, само че това бе едно от дребното положения пред " Ла Фурия " в хода на целия дуел и закономерно отборът позволи своето първо проваляне при новия си ментор.

Трибуните на " Хемпдън Парк " пък избухнаха за повторно в 51-та минута, когато неприятно изчистена топка от отбраната на Испания стигна до Скот Мактоминей, който не се поколеба да стреля от въздуха и с мощен удар осъществя второто си попадение в срещата.

До края на дуела " гайдарите " можеха да стигнат и до по-убедителен триумф, само че хубаво осъществяване от Джон Макгин от директен свободен удар се отби от напречната греда.

Въпреки този пропуск Шотландия стигна до заслужена победа и по този метод оглави подреждането в група А с цялостен актив от 6 точки, до момента в който Испания остава на 2-та позиция с 3 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР