Националният отбор на САЩ вероятно ще може да разчита на

...
Националният отбор на САЩ вероятно ще може да разчита на
Коментари Харесай

Дрийм тим е пред завръщане на Олимпийските игри в Париж

Националният тим на Съединени американски щати евентуално ще може да разчита на най-големите американски звезди от Националната баскетболна асоциация (НБА) за Олимпийските игри в Париж следващата година, осведоми реномираното спортно издание The Athletic.

Сайтът цитира източник, съгласно който водачът във вечнатата класацията по маркирани точки в НБА Леброн Джеймс е приел драговолно концепцията да играе във Франция и това да бъде неговото " довиждане " с отбора на Съединени американски щати и интернационалната сцена, защото е на 38 година

Нещо повече - Краля персонално се е нагърбил със задачата да притегли в тима всички най-големи щатски баскетболисти. Твърди се, че към този момент е получил позитивен отговор свои огромни противници, само че и другари отвън терена, като крилото на " Финикс Сънс " Кевин Дюрант, играчите на " Голдън Стейт Уориърс " Стеф Къри и Дреймонд Грийн, крилото на " Бостън Селтикс " Джейсън Тейтъм, както и от съотборника си в " Лос Анджелис Лейкърс " Антъни Дейвис.

Гардовете Девин Букър ( " Финикс Сънс " ), Деймиън Лилард ( " Портланд Трейл Блейзърс " ), Деарън Фокс ( " Сакраменто Кингс " ) - съотборник на Александър Везенков, и Кайри Ървинг ( " Далас Маверикс " ) също обмислят опцията да облекат екипа на националния тим следващата година.

Ако всички те дадат позитивен отговор, ще бъдат запълнени 10 от 12-те места в отбора. За останалите, а даже да бъдат и повече, защото са вероятни отводи и травми, конкуренцията е задоволително огромна.

Леброн Джеймс, а и управителните фактори в американския баскетбол, очевидно не са останали равнодушни от неуспеха на приключилото в неделя Световно първенство в Япония, Индонезия и Филипините. Водени от огромно треньорско име - Стив Кър, наставникът на " Голдън Стейт " и нееднократен първенец на НБА, янките разчитаха на нещо като втора-трета селекция като класа.

Смяташе се, че и тя ще стигне за купата, само че това не стана. Отборът вървеше нерешително в групата, на полуфинал загуби от Германия, а падна от Канада и за 3-тото място. На моменти пролича липса на мотивация и отвращение за акомодация към по-различното съдийство и противниците.

Така любимецът се провали на второ следващо Световно.

Леброн Джеймс завоюва олимпийски титли през 2008 г. в Пекин и през 2012-а в Лондон. Дюрант също бе част от състава в английската столица, като прибави златни медали на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. и в Токио 2020.

Къри пък в никакъв случай не е играл на Олимпиада, само че два пъти е ставал международен първенец - през 2010-а и през 2014 година, като в първия случай в отбора бе и Дюрант.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР