Националният отбор на Норвегия плаши България с талант на „Реал“

...
Националният отбор на Норвегия плаши България с талант на „Реал“
Коментари Харесай

Талант на „Реал“ излиза срещу България

Националният тим на Норвегия плаши България с гений на „Реал“ (Мадрид). Става въпрос за Мартин Йодегаард, който бе притеглен на „Сантяго Бернабеу“ още 16-годишен. Сега атакуващият халф е част от холандския „Витес“, където е преотстъпен. През лятото Йодегард взе участие в турнето на „Реал“, като игра в контролите против „Манчестър Юнайтед“, „Рома“ и „Ювентус“.

19-годишният Йодегард минава за един от огромните норвежки гении. Той държи върха за млад голмайстор в родното си състезание (15 години и 264 дни). Дебютира и на впечатляваща възраст за мъжкия народен тим на Норвегия. Прави го на 15 години и 129 дни в контрола против ОАЕ.

„Това са играчите, с които би трябвало да спечелим първите два мача в Лигата на нациите – сподели Ларс Лагербак, селекционер на Норвегия. – Предстои ни домакинство с Кипър и посещение на България. В новият шампионат се играят единствено 6 мача, тъй че всеки ще желае още на старта да завоюва оптимално доста точки. Това важи освен за нас, а и за противниците ни. Ние сме готови за това предизвикателство. Срещу българите ще бъде доста тежко. Те започнаха мъчно в последните международни квалификации, само че след това победиха като домакини Холандия и Швеция. Затрудниха и бъдещия международен първенец Франция в София (0:1). Не си вършим илюзии, че ще бъде елементарно “.

Лагербак се отхвърли от услугите на вундеркинда Ерлинг Браут Халанд. 18-годишният таран на „Молде“ има 9 гола в 18 мача и е определян в родината си за новия Торе Андре Фло.

Снимка: Instagram
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР