Националният отбор на Исландия записа погром със 7:0 над Лихтенщайн

...
Националният отбор на Исландия записа погром със 7:0 над Лихтенщайн
Коментари Харесай

Исландия унищожи Лихтенщайн за историческа победа, защитник заби хеттрик

Националният тим на Исландия записа разгром със 7:0 над Лихтенщайн във втория си мач от евроквалификациите в група J. Това е най-голямата победа в формален мач за островната страна в нейната история, като единствено един път тя е постигала по-голям триумф – с 9:0 над Фарьорските острови през 1985 година, само че в контрола.

С най-голяма заслуга за днешния безапелационен триумф беше капитанът Арон Гунарсон, който през днешния ден игра като централен бранител, само че все пак заби хеттрик в 101-вия си мач за отбора. Любопитното е, че в предходните си 100 дуела с националната фланелка той имаше единствено две попадения. Днес неговият тим насочи цели 27 удара по посока на противниковата врата, като 15 от тях бяха точни. На почивката исландците водеха единствено с два гола, дело на Давид Кристян Олафсон (4’) и Хакон Арнар Харалдсон (38’). През втората част настъпи моментът на Арон Гунарсон (48’, 68’, 73’ - дузпа), който заби идващите три гола за гостите, а последните два бяха маркирани от Андри Гудьонсен (85’) и Микаел Елертсон (87’).

Така Исландия завоюва първи три точки в тези квалификации след загубата си с 0:3 от Босна и Херцеговина. Лихтенщайн позволи второ проваляне по-късно с 0:4 от Португалия и по този начин остава без актив.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР