Националният отбор на Германия победи Франция с 2:0 в приятелски

...
Националният отбор на Германия победи Франция с 2:0 в приятелски
Коментари Харесай

Гол в 8-ата секунда помогна на Германия да спечели контролата срещу Франция

Националният тим на Германия победи Франция с 2:0 в другарски мач, игран в Лион. Това се случи по-малко от три месеца преди старта на Евро 2024, където германците са домакини, а Франция - един от любимците в шампионата.

Тимът на Юлиан Нагелсман излезе напред в резултата още в осмата секунда при първата си офанзива, като завърналия се в Бундестима Тони Кроос изведе Фролиан Вирц, който вкара. Това бе един от най-бързите голове в историята на другарските срещи.

В 49-ата минута Джамал Мусиала преодоля с лекост вратаря на Франция Брис Самба, с цел да сервира топката на Кай Хаверц, който вкара за 2:0.

Германия се трансформира в " черна котка " за Франция, като към този момент победи с 2:1 в друга контрола през септември с 2:1 в Дортмунд, като това бе единственото проваляне за отбора на Дидие Дешан през 2023 година.

Франция игра без Антоан Гризман за първи път от 2017. Домакините демонстрираха недостатъци в средата на терена и изключително в отбрана. Вратарят Симба въпреки всичко спря с една ръка мощен удар на Максимилиан Мителщадт в 79-ата минута, като мачът можеше да се трансформира в цялостно оскърбление за " петлите ".

Това бе предизвестие за международния вицешампион Франция, който във вторник посреща отбора на Чили в Марсилия за поредна контрола.

" Като цяло тимът игра добре. В първите 25 минути можехме да вкараме още един гол. През втората част се подобрихме още. Имахме положения до края на срещата. Доволен съм от метода, по който се сдържахме. Този мач ни даде тласък, мисля, че сме на добър път ", сподели селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР