Националният отбор на Бразилия изненада фаворизирания тим на Гърция и

...
Националният отбор на Бразилия изненада фаворизирания тим на Гърция и
Коментари Харесай

Александър Петрович: Знаех как да спра Янис

Националният тим на Бразилия изненада фаворизирания отбор на Гърция и го надигра със 79:78 на Мондиал 2019 в Китай. Селекционерът на “селесао” Александър Петрович показа какъв брой е удовлетворен от успеха на тима си, както и от 39-годишния Алекс Гарсия, който се показа доста мощно в борбата си с Янис Адетокумбо.

“Защо този спорт е необикновен? От другата страна имаше 23-годишен играч, който завоюва премията “Най-полезен играч” в НБА, а кой съумя да го спре довечера? Спря го съвсем 40-годишен състезател и му срита з*дника на полето. Това е баскетболът!.”, сподели братът на починалия Дражен Петрович.

“Показахме на света, че имаме няколко играчи, които могат да спрат Янис. Притеснявах се повече в лимитирането на Слукас и Принтезис. Когато подготвях тактиката си за мача, мнозина говореха и се майтапиха, че Адетокумбо няма прекъсване. Аз знаех по какъв начин да го спра още от полуфиналите в НБА сред Торонто и Милуоки. Проблемните играчи за нас бяха Слукас и Принтезис.

Бразилия се класира напред от група “F”, завоювайки първото място в групата, до момента в който Гърция ще се изправи против Нова Зеландия в пряк мач за продължение към втория рунд на шампионата.

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР