Националният отбор на България загуби от Англия с разгромното 0:6

...
Националният отбор на България загуби от Англия с разгромното 0:6
Коментари Харесай

Националите с катастрофална загуба от Англия, расизъм по трибуните

Националният тим на България загуби от Англия с разгромното 0:6 в квалификационен мач за Евро 2020, игран на Националния стадион „ Васил Левски “. „ Лъвовете “ записаха най-тежката домакинска загуба в цялата футболна история на България, а дуелът на два пъти бе пресечен и поради расистки прояви по трибуните. Това бе и 12-ти следващ мач без победа за възпитаниците на Красимир Балъков.

Пред към 20 хиляди фенове на Националния стадион англичаните тотално надиграха българския отбор, като още до 30-та минута поведоха с 3:0 след два гола на Рос Баркли и един на Маркъс Рашфорд. В заключителните петнайсет минути на полувремето дуелът на два пъти бе пресечен от основния рефер от Хърватия Иван Бабек поради расистки прояви от трибуните по отношение на британските играчи. В последна сметка не се стигна до трети подобен случай, което щеше да значи преустановяване на мача и служебна загуба на България.

Малко преди почивката Рахийм Стърлинг повиши на 4:0, а в 69-та минута крилото на Манчестър Сити още веднъж се разписа. Крайното 6:0 оформи голмайсторът на „ трите лъва “ Хари Кейн, като на два пъти гостите бяха спрени и от гредите.

В последна сметка България записа унизително проваляне и остава на предпоследното място в групата с три точки от седем мача. В другия мач от групата Косово победи Черна Гора с 2:0 и се приближи на една точка от втория в класирането Чехия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР