Националният отбор на България за девойки под 17 години завърши

...
Националният отбор на България за девойки под 17 години завърши
Коментари Харесай

В мач за престиж, България U17 отвя Албания с 3:0

Националният тим на България за девойки под 17 години приключи с триумф на Балканидата в Балъкесир (Турция), която е подготовка за европейското състезание. Воденият от Диян Боюклиев надигра повече от изрично Албания с 3:0 (25:7, 25:10, 25:11) в последния си дуел от конкуренцията в южната ни съседка.

Така младите " лъвици " заемат третата позиция в класирането с 9 точки (3 победи, 2 загуби), албанките са шести с 0 точки (5 поражения). Лидер е отборът на Сърбия с 12 точки (4 победи), който през днешния ден се изправя против домакините от Турция в борба за първото място.

Само първенецът взима билет за европейското състезание. Останалите отбори не престават битката на спомагателни квалификации.

Двубоят започва стремително за родните волейболистки, които поведоха с 6:0. " Лъвиците " преобладаваха от самото начало и не оставиха шансове за опозиция на противника.

С безапелационна игра продължи срещата за българките и в идващите елементи, като дадоха на противника едвам 28 точки.

Най-резултатна бе Ива Дудова с 11 точки (1 блокада), Мария Златанова добави 8 точки (2 аса). За Албания Паола Гишя приключи с едвам 5 точки.
Свързани вести Феноменален поврат и бронз за България от Евроволей U16
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР