Националният отбор на България попадна в група С3 на Лигата

...
Националният отбор на България попадна в група С3 на Лигата
Коментари Харесай

България с Люксембург, Беларус и Северна Ирландия в Лигата на нациите

Националният тим на България попадна в група С3 на Лигата на нациите 2024. Групата на лъвовете е изцяло допустима. Тимът на ще играе срещу Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

България съумя да избегне съперници като Швеция и Румъния от първа урна, както и Словакия от трета. Така нашите имат действителни шансове да заемат едно от първите две места в групата.

Мачовете в шампионата ще стартират през септември тази година и ще завършат през ноември. Всичките шест кръга ще се изиграят на разменено посещение. Датите са 5-7 септември, 8-10 септември, 10-12 октомври, 13-15 октомври, 14-16 ноември и 17-19 ноември. Програмата в групата ще бъде избрана по-късно.

Напред в по-горно равнище продължава непосредствено спечелилият във всяка група. Вторият играе бараж за нанагорнище, третият играе бараж за опазване на мястото си, а последният изпада. Баражите ще се играят през март 2025-а година. Тогава ще се изтегли и жребият за тях.

България има 15 мача с Люксембург и няма загуба – 13 победи и две равенства, само че в последните два мача. Балансът против Северна Ирландия е пет победи, две ремита и две загуби. Със северноирландците се срещахме в квалификациите за Мондиал 2022 – 0:0 в Белфаст и 2:1 на наш терен. Срещу Беларус България има пет победи и три провали.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР