Националният отбор на България по таекуон-до ITF отпътува сутринта за

...
Националният отбор на България по таекуон-до ITF отпътува сутринта за
Коментари Харесай

Националите ни по таекуон-до ITF заминаха за Световното в Северна Корея

Националният тим на България по таекуон-до ITF отпътува сутринта за Северна Корея, където в неделя стартира Световният шампионат за мъже и дами. Надпреварата ще бъде в Пхенян, а родната група е от 20 индивида. 12 състезатели, съдии, доктор, рехабилитатор и лидера на делегацията - президентът на родната централа Марио Богданов.

“Като първи вицепрезидент на Световната и Европейската федерация по Таекуон-до ITF бяхме създали щаб с сътрудници от няколко страни за обстановката в Северна Корея. Разбира се, най-важното е здравето на състезателите и гостите, само че получихме увещание, че всичко към сигурността ни ще бъде наред и шампионатът ще се организира, както е по стратегия.

Летим през Истанбул, след това за Пекин и оттова за Пхенян. Никога не сме имали проблеми в Северна Корея, аз персонално съм ходил там на шампионати шест пъти. В нашия тим атмосферата е отлична, няма боязън или терзание. Завърши едномосечният ни лагер и ще представим България с най-хубавите ни състезатели, които са чудесно готови. Не върша прогнози за медали, само че съм сигурен,че ще завоюва такива. Над 30 страни от целия свят ще вземат участие, което приказва за доста сериозна конкуренция в категориите”, показа преди тръгването за Пхенян Марио Богданов.

На шампионата се чака да участва и президентът на МОК Томас Бах, който ще наблюдава финалните договаряния за влизането на таекуон-до ITF в олимпийското придвижване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР