Националният отбор на България по хокей на лед за младежи

...
Националният отбор на България по хокей на лед за младежи
Коментари Харесай

Националите до 20 години взеха бронза на Световното в Турция

Националният тим на България по хокей на лед за младежи до 20 години зае трето място на Световното състезание в Дивизия III, което се организира в Истанбул (Турция).

В дребния край играчите на старши треньора Дерек Айзлер се постановиха над домакините от Турция с 8:3 (3:1, 3:2, 2:0). Александър Станимиров, Александър Кожухаров и Антъни Тодоров вкараха по два гола за триумфа, а по един път се разписаха Никола Чальов и Васил Вълчев. Вратарят Калоян Стоянов избави 30 удара.

За Турция головете осъществиха Еге Одабаш, Тимур Турут и Таха Ергене.

Българите имаха преимущество още през цялото време на мача, като поведоха с 2:0 след голове на Станимиров и Кожухаров още до шестата минута. По-малко от четири минути след началото на втория интервал България поведе с 5:1. Домакините направиха опит за поврат посредством голове на Турут и Ергене, само че вторият гол на Антъни Тодоров даде нужното успокоение на българите преди последните 20 минути. В тях " лъвовете " още веднъж бяха по-добрият тим и се поздравиха с изразителния триумф.

По-късно през днешния ден е финалът на шампионата, в който противници са тимовете на Австралия и Израел. Това са и единствените два тима, които съумяха да реализират победи против българския отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР