Националният отбор на България по хокей на лед за младежи

...
Националният отбор на България по хокей на лед за младежи
Коментари Харесай

Националите до 20 години на полуфинал на Световното

Националният тим на България по хокей на лед за младежи до 20 години победи Нова Зеландия с 6:2 (3:1, 1:0, 2:1) и се класира на полуфинал на Световното състезание в дивизия III, което се организира в Истанбул.

Срещата от четвъртфиналите се разви изцяло по усета на българския състав, който взе задатък от 3:0 още след първите 15 минути игра след попадения на Антъни Тодоров, Стефан Пиротски и Александър Станимиров.

Нова Зеландия върна един гол преди края на първата третина посредством Джейкъб Кери, само че Никола Чальов възвърне преднината на България от три гола в средата на втория интервал.

В третия новозеландците хвърлиха всички сили в офанзива и насочиха 19 шайби към българската врата, а Леон Куигли понижи на 2:4. С вторите голове в мача на Чальов и Тодоров обаче България стигна до изразителната победа и място измежду четирите най-хубави тима на шампионата.

Много мощен мач под рамката на българската врата направи стражът Калоян Стоянов, който се отличи с 35 спасявания. Никола Чальов приключи мача с два гола и асистенция за общо три точки, а с по две точки се регистрираха Мартин Райнов, Александър Станимиров и Антъни Тодоров.

В полуфиналите България по всяка възможност ще играе с отбора на Австралия, който попиля с 28:0 Република Южна Африка в различен мач от четвъртфиналите. Мачовете от идната фаза на шампионата са на 1 февруари, а противниците в тях ще станат ясни след изиграването на последните два четвъртфинала - Израел против Босна и Херцеговина и Киргизстан против Турция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР