Националният отбор на България по хокей на лед за жени

...
Националният отбор на България по хокей на лед за жени
Коментари Харесай

България отстъпи пред Сърбия в мач от световното първенство по хокей на лед за жени

Националният тим на България по хокей на лед за дами отстъпи с 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) пред Сърбия във втория си мач от международното състезание в Дивизия III, група " А ", което се организира в Загреб.

Сръбкините започнаха по-добре срещата и тъкмо това в последна сметка натежа в тяхна изгода. В първата третина те стигнаха до два гола посредством Анастастия Бенчич и Милица Велчек в границите на минута, които се оказаха невъзможни за изтриване от българския тим.

Доста по-равностойна бе играта във втората и третата третина. Във втория интервал Сърбия повиши на 3:0 посредством Яна Радович, само че две минути преди сирената за край Зорница Дикова понижи с второто си попадение в шампионата.

В последните 20 минути на мача играта се водеше съвсем напълно в полето на Сърбия, само че хокеистките на Борислав Благоев по този начин и не съумяха да съкратят пасива си.

За България 41 спасявания в мача направи Ангелина Димова, до момента в който на сръбската врата Ана Илич се отличи с 27 отразени шайби.

В класирането България е на дъното в групата с две загуби от два мача, до момента в който Сърбия най-малко краткотрайно е на трета позиция с 3 точки.

Следващият мач на българския тим е в четвъртък против домакина Хърватия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР