Националният отбор на България по баскетбол на колички ще играе

...
Националният отбор на България по баскетбол на колички ще играе
Коментари Харесай

Българският национален отбор по баскетбол на колички ще играе за бронза в Сараево

Националният тим на България по баскетбол на колички ще играе за бронзовите медали на европейското състезание в Дивизия C в Сараево. Тимът ни позволи поврат от Португалия на полуфиналите, отстъпвайки с 49:56, с което пропусна опцията и да се класира за Дивизия B.

В последния си мач в събота (23 септември) баскетболистите на Антонио Кулиандро ще срещнат изгубилия другия полуфинал сред Чехия и Ирландия.

Двубоят стартира доста равностойно, само че по-късно българите взеха леко преимущество и след 10 минути игра водеха със 17:12. На няколко пъти задатъкът им доближава до 11 точки през втория интервал, а на почивката те се отдръпнаха при 35:25 в своя изгода.

След паузата обаче функциите се размениха. Постепенно Португалия стартира да топи изоставането си и откакто преди последната част от него останаха едвам 2 точки, осем минути преди края се стигна и до цялостен поврат – 43:41. България на два пъти съумя да стигна до тъждество в оставащото време, само че не и още веднъж да излезе напред в резултата.

Двата тима приключиха със сходни проценти при стрелбата, само че противникът извърши два пъти повече наказателни удари и позволи по-малко неточности в срещата.

Персиян Еленков се отличи с впечатляващ дабъл-дабъл за България от 18 точки и 16 битки. Антон Фиков е с 16 точки, а Георги Иванов има 11 точки и 10 битки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР