Националният отбор на България изигра слаб мач и записа първа

...
Националният отбор на България изигра слаб мач и записа първа
Коментари Харесай

България записа първа загуба от Катар

Националният тим на България изигра слаб мач и записа първа загуба в своята история от Катар

Домакинът на Мондиал 2022 надделя “лъвовете” с 2:1 на "Едюкейшън Стейдиъм " в Доха. Акрам Афиф от дузпа в 26-ата минута и Буалем Куки в 75-ата бяха точни за катарците. Между тях се разписа Футболист №1 на България Кирил Десподов, написа БГНЕС.

Първият удар към вратата на Николай Михайлов пристигна още във втората минута. Отправи го Акрам Афиф, който обаче прати топката настрана от задачата. Кирил Десподов реализира добър пробив отдясно в 11-ата минута, само че по-късно прати топката на дузпата, където нямаше негов съотборник. Минута по-късно бранител блокира удар на нападателя на Лудогорец.

В 24-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване на Божиков против Педро Мигел. Изпълнението на наказателния удар се забави, само че в последна сметка ВАР удостовери решението на арбитъра. Акрам Афиф се нагърби с отговорността и матира Ники Михайлов - 1:0.

Само 120 секунди по-късно вратарят ни се намеси и предотврати втори гол за домакините след удар на Алмоез Али. Капитанът на България Георги Костадинов стреля с глава след статично състояние в 34-ата минута, само че не уцели вратата, защитавана от Баршам. В 40-ата минута защитник блокира удар на Десподов, който е и най-дейният в редиците на "лъвовете ".

Тодор Неделев имаше късмет да изравни в 44-ата минута. Халфът на Ботев Пд стреля от директен свободен удар от дъгата на пеналта, само че Баршам мазета в корнер. Този шут бе първият ни прецизен изстрел към вратата на домакините.

Веднага след почивката в игра за нашите влязоха Едисон Йорданов и Георги Минчев. Те замениха Васил Божиков и Мартин Минчев. В 48-ата минута Неделев насочи слаб удар, който не затрудни стража на домакините. Звездата на Ботев Пд опита отново в 51-ата минута, само че настрана от вратата.

След паузата нашите демонстрират живец в играта си и реализират нещо като напън. По-агресивната игра на трикольорите се увенча с триумф в 60-ата минута, когато Кирил Десподов изравни. Нападателят на Лудогорец бе изведен чудесно в наказателното поле от Кристиян Малинов и прати топката в мрежата на Баршам – 1:1.

В 75-ата минута отбраната ни заспа, а Николай Михайлов закъсня с излизането си и Буалем Куки вкара втори гол за домакините.

Във вторник, 29 март, от 16:30 часа селекцията на Ясен Петров се изправя против международния вицешампион Хърватия. /БГНЕС
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР