Националният ни отбор загуби с 1:2 от домакина на Световното

...
Националният ни отбор загуби с 1:2 от домакина на Световното
Коментари Харесай

България падна нелепо от Катар с грешка на Николай Михайлов

Националният ни тим загуби с 1:2 от домакина на Световното Катар в другарски мач в Доха - 1:2.

Така нашият отбор стартира 2022-а с проваляне, като към този момент три години и половина е без победа като посетител. При Ясен Петров селекцията ни има единствено един триумф - 4:1 над Грузия в София, още веднъж в контрола.

Домакините поведоха след тъкмо изпълнена дузпа от Акрам Афиф в 26-ата минута. Нарушението беше осъществено от Васил Божиков, който изблъска в тил Педро Мигел Кореа. Съдията от Саудитска Арабия прегледа обстановката с ВАР. Малко по-късно домакините пропуснаха втори гол.

В 42-ата минута България можеше да стигне до тъждество, само че вратарят на Катар сподели инстикт и извади влизащата в левия му ъгъл топка, изстреляна от Тодор Неделев от свободен удар.

Малко преди този момент Кирил Десподов получи подаване от Спас Делев, напредна, само че се забави и вторият му опит за удар беше блокиран от бранител.

Българите подвигнаха темпото през второто полувреме и усъвършенстваха представянето си, като направиха няколко вихрени офанзиви.

Така разумно се стига до 1:1 в 61-ата минута, когато Кирил Десподов, получи прелестен пас от Кристиан Малинов и от дребен ъгъл съумя да прониже Мешаал Бершам.

Противно на събитията на терена обаче, България пусна втори гол, който пристигна от статично състояние и поради неразчетено излизане на вратаря Николай Михайлов. В 75-ата минута централният бранител Коуки изпревари българския пазач и прати топката в нашата врата след подаване от фаул на Акрам Афиф.

След 80-ата минута България имаше няколко положителни офанзиви, които обаче не бяха приключен. В 83-ата Десподов и влезлият като запаса Доминик Янков си попречиха кой да нанесе удар от близко.

Следващият ни мач ще е против международния вицешампион Хърватия - още веднъж в Катар.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР