Националният ни отбор по тенис за жени допусна втора поредна

...
Националният ни отбор по тенис за жени допусна втора поредна
Коментари Харесай

България не можа да се протиповопстави на Хърватия и допусна втора загуба на BJK Cup

Националният ни тим по тенис за дами позволи втора поредна загуба в Група l на " Били Джийн Кинг Къп ". След вчерашното проваляне от Австрия, през днешния ден избраничките на Дора Рангелова бяха надиграни от мощния тим на Хърватия.

В откриващата среща на сингъл сред двете страни Джулия Терзийска се изправи против 16-годишната Петра Марчинко, която засвидетелства гения си от началото на сезона, спечелвайки Откритото състезание на Австралия за девойки, както и две съревнования от категория ITF. Двубоят беше равносилен в по-голяма част от времето, само че в последна сметка по-младата от двете състезателки надви в поредни сетове - 6:4 6:4, и изведе Хърватия напред в балканския конфликт.

В първия сет двете излъчваха неустойчивост от линията за начален удар, което докара до това да забележим цели девет пробива в общо десетте изиграни гейма. Терзийска си обезпечи ранен задатък в резултата, само че последва цялостен поврат от страна на Марчинко, която поведе с 3:1. Размените на брейкове продължиха с цялостна мощ, с цел да се стигне до 5:3, когато хърватката сервираше за сета, само че нашето момиче сподели воля и разочарова съперничката си. В последна сметка сетът завърши още в последвалия сервис гейм на родната ни националка, когато Марчинко осъществя следващ пробив на сметката си, с цел да направи значима крачка към крайния триумф.

След подновяването на играта надарената състезателка бързо се откъсна напред в резултата, повеждайки с 3:0. Скоро задатъкът на дебютантката се повиши до 5:1 и тя бе на път да постави точка на разногласието в мача. Терзийска обаче не се съобщи по този начин елементарно и понижи доста пасива си, като в края даже отрази мачбол, само че съперничката ѝ оползотвори втория си късмет, с което прибави първата точка към актива на родината си.

Deuxième matchs et deuxième victoires pour Petra Marcinko en face à la
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР