Националният конкурс за малки философи "Малкият принц" ще се проведе

...
Националният конкурс за малки философи "Малкият принц" ще се проведе
Коментари Харесай

Селановци отново събира малки философи

Националният конкурс за дребни философи "Малкият принц " ще се организира за шеста поредна година в оряховското село Селановци. Единствената по рода си среща на дребните философи от страната е проведена от Основно учебно заведение "Н. Й. Вапцаров ". Директорът Петя Русинова изясни, че тази година участниците ще философстват по тематиката "Възрастните в действителност са необикновено странни... ".
"Ние констатирахме, че това е една от тематиките, които провокират максимален интерес у децата. Желанието ни е да забележим по какъв начин изглеждаме в техните очи, тъй като доста постоянно ние сме оценяващите. Не можете да си визиите по какъв начин забавно, необичайно изглеждаме ние в техните очи. Затова тематиката за всички деца е "Възрастните в действителност са необикновено странни... ". След това 7-членно жури получава разработките, ревизира и прави оценка. Училищните разработки се правят оценка настрана, тъй като считаме, че има пристрастност постоянно, тъй че не познаваме децата. Събираме оценките и тези, които са се класирали на първите 15 места, от 5 до 7 клас ги каним за Срещата на младите философи тук, на място, от 2-4 клас класираме непосредствено на 1, 2, 3 място, тъй като опитът ни научи, че на децата им е доста мъчно да идват - дребни са и родителите не ги пускат ", съобщи Русинова.
Крайният период за изпращане на съчиненията за присъединяване в първия стадий на състезанието е 31 януари. Класираните за втория стадий ще бъдат поканени на Срещата на дребните философи, която ще се организира от 31 март до 2 април, изясни Петя Русинова.
"И тук се получава една доста забавна среща, ние авансово сме оповестили идващите пет тематики, една от които може да се падне откакто бъде изтеглена в деня на втория стадий. Този втори стадий е началото на ваканцията. Хората са впечатлени от това, което виждат, изключително тези, които не са пътували в Северозапада ", сподели още Русинова.
Качеството на състезанието пораства, ползата - също. Първата година участниците бяха от 9 области, а предходната година - от 23.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР