Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния актуализира снощи списъка

...
Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния актуализира снощи списъка
Коментари Харесай

Румъния премести България от червената в жълтата зонa

Националният комитет за изключителни обстановки на Румъния актуализира нощес листата на страните с нараснал епидемиологичен риск, като реалокира България от алената зона в жълтата след понижаване на заболеваемостта от КОВИД-19, оповестява организация Аджерпрес.

От алената в жълтата зона, с изключение на България, са преместени също Франция, Тайланд, Пуерто Рико, Есватини и Гернси.

Лицата, които идват в Румъния от страни, включени в жълтата зона, не се слагат под карантина, в случай че са имунизирани против COVID-19, преболедували са или в случай че показват негативен PCR тест, изработен през последните 72 часа.

Същевременно в алената зона са включени Гренада, Бахамите, Барбадос, Гвиана, Бонайре, Саба и св. Евстатий и Лихтенщайн. Пътниците от алената зона влизат в 14-дневна карантина при идването си в Румъния, даже откакто показват негативен тест за COVID-19. Карантината може да отпадне на 10-ия ден, в случай че бъде изработен PCR тест на 8-ия и резултатът е негативен. От мярката карантина са изключени децата под 6-годишна възраст и тези на възраст сред 6 и 16 години, в случай че показват негативен PCR тест. От мярката са изключени и тези, чийто престой в Румъния е по-кратък от три дни.

От зелената зона в жълтата, след нарастване на заболеваемостта, Националният комитет за изключителни обстановки на Румъния е преместил Република Молдова, Хондурас, Нова Каледония, Сейнт Винсент и Гренадини и Гибралтар.
В зелената зона пък към този момент попадат Испания, Дания, Люксембург, Мексико, Панама, Аржентина, Мароко и Монсерат. Също в зелената зона са Швеция, Канада, Финландия, Малта, Италия, Обединените арабски емирства, Словакия, Австралия, Украйна, Чехия, Доминиканската република, Унгария, Нова Зеландия, Полша, Ватикана, Гренландия.

В жълтата зона попадат България, Тайланд, Нова Каледония, Австрия, Латвия, Армения, Филипините, Франция, Либия, Белгия, Монако, Пуерто Рико, Босна и Херцеговина, Нидерландия, Тунис, Република Молдова, Португалия, Ирак, Руската федерация, Германия, Виетнам и други.

В алената зона са Сърбия, Грузия, Куба, Малайзия, Косово, Англия, Сейшелите, Палестина, Съединени американски щати, Коста Рика, Аруба, Словения, Швейцария, Албания, Бахамите, Азербайджан, Северна Македония, Норвегия, Непал, Индия, Турция, Южна Африка, Бразилия и др
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР