Националният железопътен превозвач отчете увеличение на своите приходи за първото

...
Националният железопътен превозвач отчете увеличение на своите приходи за първото
Коментари Харесай

БДЖ отчете увеличение на приходите си

Националният железопътен транспортьор регистрира нарастване на своите доходи за първото тримесечие на годината.

В „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД нарастването на приходите е с 20%, което е вследствие на нараствания брой пасажери, употребяващи жп превоза. В „ БДЖ - Товарни транспорти “ ЕООД растежът на приходите е с 10 %, което се дължи на повече изпълнени поръчки за транспорт на товари и предоговорени цени с клиентите на сдружението. Предприети са стъпки за възстановяване на предлаганата услуга, свързани с повишение равнището на комфорт и обслужване от страна на личния състав, оповестиха от Министерството на превоза.

Паралелно с това, сдруженията за пътнически и товарни транспорти са подхванали ограничения за оптимизация на разноските, като действителният резултат ще бъде регистриран още в края на този месец.

В резултат на по-добрите финансови резултати, управлението на БДЖ планува поетапно покачване на заплатите на експлоатационния личен състав. Възнагражденията ще се усилват съгласно критерии, свързани с персоналния принос и ангажираност на чиновниците към работния развой, както и постигнатите резултати, свързани с по-добри условия за транспорт на пасажери и товари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР