Националният железопътен превозвач на Германия "Дойче бан" е в процедура

...
Националният железопътен превозвач на Германия "Дойче бан" е в процедура
Коментари Харесай

Дойче бан купува завода за вагони в Карлово

Националният железопътен транспортьор на Германия "Дойче бан " е в процедура по закупуване на "Вагоноремонтен цех Карлово ". Инвеститорът е имал среща с министъра на стопанската система Емил Караиванов и с кмета на града Емил Кабаиванов. Процедурата обаче към момента не е финализирана.

Сделката към момента не е завършила, макар че немското сдружение е спечелило търга за продажбата на банкрутиралия преди години цех. Според обявата, началната тръжна цена за всички активи на предприятието, измежду които здания, парцели и жп стрелки, е била 4 милиона лв..

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов сподели, че германците са съществени в желанията си, а компанията даже към този момент е подала заявление за вложител първи клас в Агенцията за вложения.

Плановете на новия притежател са да възобнови производството на товарни вагони, както и техния ремонт, а след време да разшири активността с ремонт и поддръжка на локомотиви. Няма изясненост обаче по кое време заводът ще проработи още веднъж. Това зависи от завършването на договорката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР