Националният историко-археологически резерват Мадара“ посреща началото на активния туристически сезон

...
Националният историко-археологически резерват Мадара“ посреща началото на активния туристически сезон
Коментари Харесай

Средновековни одежди за туристите в резерват “Мадара”

Националният историко-археологически резерват „ Мадара “ посреща началото на дейния туристически сезон с нови оферти за туристите. На разположение на посетителите към този момент са ръчно направени реплики на средновековно облекло – дамско, мъжко и детско. Гостите могат да ги облекат и да си създадат атрактивни фотоси гратис.
 trsh0705-2  trsh0705-2a  trsh0705-2b
В осведомителния център на резервата към този момент е сложена и интерактивна маса, която разрешава на най-малките туристи да „ обходят “ всички забележителности и да научат за тях любопитни обстоятелства. В резервата преди дни бяха инсталирани и 55 указателни табели, които ориентират и осведомят на няколко езика. Очаква се през лятото в резерват “Мадара” да бъде реалност и ъгъл за виртуална действителност, в който гостите ще виждат със специфични очила паметниците и ще ги усещат все едно са до тях.

Обновлението на резервата е в ход и е допустимо вследствие на акцията „ Ние обичаме България “ на BILLA. Миналата година веригата направи съпричастни хиляди българи да оказват помощ за преобразяване на Глобалния знак Мадарски конник и резервата, където се намира, в още по-атрактивна туристическа дестинация. С величествен концерт, продажба на брандирани торбички и други дарения бяха събрани над 96 000 лева и вложението им продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР