Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) не е одобрил

...
Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) не е одобрил
Коментари Харесай

НИНКН поряза Тютюневия град на Пловдив

Националният институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) не е одобрил общите правила за Тютюневия град на Пловдив, научи Plovdiv24.bg .

Повече от две години основният проектант на града и екипът му подготвяха нови характерни правила и режими за запазване на недвижимите културни полезности в зоната, известна като " Тютюнев град ". НИНКН обаче все още  умува върху предлагането и не е взел дефинитивно решение. 

Междувременно притежатели на три тютюневи склада стартират преустройството им откакто са спечелили правосъдни каузи. Тъй като има влезнали в действие правосъдни решения Община Пловдив е издала и съответните строителни позволения. И трите обекта не дават отговор на разпоредбите за общо звучене и естетика на постройките в Тютюневия град, само че градската администрация не разполага с лост, посредством който да спре преустройството.

Така да вземем за пример складът на ъгъла на улиците " Иван Вазов " и " Авксентий Велешки " ще има стъклен покрив, който закрива вътрешния двор, а надстройката на РИП-а пък е стъпаловидна, със стъклен размер вид торта. Сградата зад учебно заведение " Стоян Загоричинов " на Таха Рахман е пред довеждане докрай, обектът на италианците планува съществено вътрешно преустрояване. Реално от " Тютюневия град " са останали единствено два склада.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР