Националният институт по метеорология и хидрология промени кодовете за потенциално

...
Националният институт по метеорология и хидрология промени кодовете за потенциално
Коментари Харесай

Идват ли обилните дъждове към Варна?

Националният институт по метеорология и хидрология промени кодовете за евентуално рисково време у нас, демонстрира информация на Plovdiv24.bg в уеб страницата на институцията.

Вече по-голямата част от страната ни е предизвестена с двоен оранжев код - и за значителни превалявания, и за гръмотевична интензивност. Единствено областите Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен и Разград няма да бъдат наранени от метеорологичните феномени съгласно прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология.

Жълт код пък е в действие за областите Плевен, Русе, Търговище, Сливен, Хасково и Кърджали.

През нощта явленията в западната половина от страната ще продължат. На места, основно в Северозападна България и Софийско, ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици. На изток в обособени региони все ще има слаби валежи, само че последователно ще спрат и облачността ще се раздра до най-вече ясно.

Ще бъде съвсем безшумно. Утре още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, на доста места в Западна и Централна България, и гръмотевични стихии.

На места предстоящите нови количества на дъжда, основно в западните региони, ще доближат 50 mm. Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони североизточен вятър. Температурите ще останат в необятни граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° тук-там в североизточните региони, в София - към 17°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР