Националният детски фолклорен конкурс Дай, бабо, огънче! ще се проведе

...
Националният детски фолклорен конкурс Дай, бабо, огънче! ще се проведе
Коментари Харесай

Фолклорен конкурс "Дай, бабо, огънче" в село Мещица

Националният детски фолклорен конкурс " Дай, бабо, огънче! " ще се организира през днешния ден в пернишкото село Мещица. Тазгодишното издание е 13-то подред. Конкурсът се провежда от съдружие " Дай, бабо, огънче " и локалното читалище и с поддръжката на Община Перник.

620 деца от разнообразни области в страната ще представят пред аудитория и жури песни, танци, детски фолклорни игри и гатанки. Освен огромният брой участници, новото тази година е и огромният брой инструменталисти – реализатори на тамбура, гъдулка и за първи път дудук и гайда. За първи път в състезанието ще взе участие оркестър, ще има и гайдарски състав. Конкурсът е същински празник на българския дух и демонстрира, че децата на България с наслада поемат " огънчето " на българския фолклор, разяснява ръководителят на съдружие " Дай, бабо, огънче " Жана Йорданова.

" Когато ги видиш какъв брой са красиви, какъв брой са шарени, усмихнати. Радват се, тичат…Това не можеш да го обясниш, това просто би трябвало да го усетиш. И то ти дава сили да продължиш напред, колкото и компликации да имаш. И ти казваш: " И по този начин, продължаваме до идващия път ”, показа Йорданова

Участниците са на възраст от 4 до 17 години и са разграничени в две възрастови групи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР