Националният авиопревозвач Bulagria Air започва да оперира от/до нови терминали

...
Националният авиопревозвач Bulagria Air започва да оперира от/до нови терминали
Коментари Харесай

Bulgaria Air с промяна в терминалите заради „въздушния“ Шенген

Националният авиопревозвач Bulagria Air стартира да оперира от/до нови терминали за кацане и политане на три европейски летища в Рим, Прага и Мадрид. Причината за това е влизането на България във „ въздушния “ Шенген от 31 март 2024 година

В резултат на това всички интервенции, свързани с регистрация за полет и оставяне на багаж от страна на пасажерите на Bulgaria Air, както и идващите пасажери с трансферни връзки за други страни на летище Фиумичино (Fiumicino) в италианската столица Рим, ще се правят на Терминал 1 и в Шенгенската зона за качване (A1-83), вместо на досегашния Терминал 3.

Полетите от и до летище Барахас в Мадрид на самолетната компания ще бъдат пренасочени към терминал T4 вместо към T4S. Промяната е в действие от датата на влизане на България в Шенген – 31 март, като пасажерите би трябвало да се насочат към новите изходи на терминала - H, J и K, които са избрани за българските идващи и излитащи полети, прецизират от Bulgaria Air.

Летището в чешката столица Прага също трансформира терминала за чекиране на заминаващите пасажери на самолетната компания и обслужването на входящите трансферни полети. От началото на летния сезон – 1 април 2024 година полетите от и до България към този момент ще се обслужват на Терминал 2 на летище Вацлав Хавел в Прага.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР