Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъди днес проект на

...
Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) обсъди днес проект на
Коментари Харесай

И синдикати, и работодатели не одобриха закона за „спящите акции“ от масовата приватизация

Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) разиска през днешния ден план на Закон за споразумяване на връзките, свързани с персоналните сметки за безналични скъпи бумаги, водени в централния указател на скъпи бумаги от „ Централен депозитар “ АД, с вносител Министерството на финансите. Синдикалните организации КНСБ и КТ „ Подкрепа “ и работодателските в лицето на АИКБ, БТПП, БСК, и ССИ, не поддържаха плана и упорстват за отдръпването му. КРИБ показаха мнение, че в показания план е належащо да бъдат нанесени ремонти.
По време на онлайн съвещанието държавното управление и обществените сътрудници разискаха и план на Постановление на Министерския съвет за допълнение на Наредбата за работното време, почивките и отпуските, който е прегледан от Комисията по трудово законодателство към НСТС и не е получил единомислеща поддръжка.
Синдикалните организации поддържат плана на Постановление на Министерски съвет, а представителите на работодателите се оповестиха срещу. С препоръчаното в плана на Постановление на Министерски съвет допълнение на член 42 от Наредбата ще се регламентира по явен метод изчисляването на размера на компенсацията по член 224, ал.1 от КТ. Това ще подсигурява правата на служащите и чиновниците и ще подкрепи работодателите при реализирането на техните отговорности, като това е причина и за отбягване на трудови разногласия по този въпрос.
Постъпилите писмени мнения и оферти на обществените сътрудници са оповестени на електронната страница на НСТС в Портала за консултативни препоръки на Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР