Националните валути имат несравнимо по-голяма поддръжка, смята тойФинансовите експерти не

...
Националните валути имат несравнимо по-голяма поддръжка, смята тойФинансовите експерти не
Коментари Харесай

Грийнспан: Безсмислено е банките да пускат цифрови валути

Националните валути имат несравнимо по-голяма поддръжка, счита той

Финансовите специалисти не са единомислещи по въпроса дали банките би трябвало да издават цифрови валути
(снимка: CCO Public Domain)

Централните банки не се нуждаят от издаване на цифрови валути, съобщи някогашният ръководител на Федералния запас на Съединени американски щати Алън Грийнспан във вторник, в речта си по време на годишната конференция на китайското финансово списание Caijing.

Грийнспан акцентира, че националните валути се поддържат от всички финансови запаси на страната – върховен заем, който никоя друга организация не може да предложи. Фундаменталният държавен заем на Съединените щати надалеч надвишава това, което Фейсбук може да си показа, добави финансистът.

Цифровите валути привлякоха международното внимание през 2017 година, когато цената на биткойн набъбна от няколкостотин до съвсем 20 000 $. Много последователи на блокчейн технологията, която стои в основата на биткойн, показват като ​​едно от главните й преимущества потреблението на децентрализирана система, която изключва контрола от централните държавни органи.
още по тематиката
Но във връзка с стартирането на цифрови валути от банките, мненията на специалисти са разграничени. Така да вземем за пример, през октомври президентът на Федералния запас на Филаделфия Патрик Харкер назова „ неизбежно ” издаването на цифрови валути от централните банки, в това число от Фед.

В изявление за Ройтерс финансистът означи, че неговото мнение към този момент се поддържа от малцинство във Фед, само че чиновниците му учат този въпрос.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР