Националните архиви на САЩ публикуваха близо 1500 документа, свързани с

...
Националните архиви на САЩ публикуваха близо 1500 документа, свързани с
Коментари Харесай

САЩ разсекретиха нови документи, свързани с убийството на Кенеди

Националните архиви на Съединени американски щати разгласиха близо 1500 документа, свързани с следствието на убийството на президента Джон Ф. Кенеди през 1963 година, предава Асошиейтед прес.

Няма непосредствена индикация, че те съдържат нови разкрития, които биха могли коренно да трансформират публичното схващане за събитията към убийството на Кенеди в Далас на 22 ноември 1963 година от от Лий Харви Осуалд.

Но все пак последният транш от документи беше предстоящ с неспокойствие от историци и други, които десетилетия след убийството на Кенеди остават скептични, че в разгара на Студената война страдащият от душевен проблеми млад мъж с поръчана по пощата пушка е единственият виновен за убийството, което промени хода на американската история.

Документите включват телеграми и бележки на Централно разузнавателно управление на САЩ, обсъждащи разкритите по-рано, само че в никакъв случай изцяло обяснени визити на Осуалд в руското и кубинското посолство в Мексико, както и разискване в дните след убийството на капацитета за присъединяване на Куба в убийството на Кенеди.

Междувременно Байдън номинира Каролайн Кенеди, щерка на убития президент, за посланичка на Съединени американски щати в Австралия, заяви в официално съобщение Белият дом, представен от Франс прес.

Тя е последното към момента живо дете на убития през 1963 година президент Джон Ф. Кенеди. По времето на Барак Обама тя бе посланичка в Япония. Номинацията й за новия пост би трябвало да бъде одобрена от Сената.

Обявяването на номинацията й бе направено близо година след началото на президентството на Джо Байдън, в миг, когато сенаторите републиканци бавят процедурата по одобрение на основни дипломатически постове.

В Канбера тя ще има за задача да ускори общия фронт сред Съединени американски щати и Австралия на фона на напрежението с Китай в Индийско-Тихоокеанския район.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР