Националната служба за охрана (НСО) излезе с любопитна позиция, в

...
Националната служба за охрана (НСО) излезе с любопитна позиция, в
Коментари Харесай

НСО е за откритост, отзивчивост и акуратност, но не може да каже за охраната на Пеевски

Националната работа за защита (НСО) излезе с любопитна позиция, в която декларира упоритост за " неприкритост, сърдечност и старание ", само че прецизира, че законът не ѝ дава право да изяснява кого и за какво охранява.

Работата на службата още веднъж влезе в центъра на публичното внимание след появяването на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който употребява държавна защита. От НСО обаче не загатват на никое място името му, като стимулират известието си с " обичайно покачвания интерес " към работата ѝ.

" Разгласяването, в това число потвърждението или отрицанието, на обстоятелства и условия по отношение на оперативно изпълняваните отговорности на службата, в това число посочването на съответни охраняеми лица, ще сложи под изискване спазването и на духа, и на буквата на закона ", показват от НСО.

В четвъртък Пеевски се появи за втори следващ път на работа в Народното събрание, като още веднъж бе охраняван от гардове на НСО.

" Като демонстрира цялостно схващане към обяснимия от позиция на моментния обществен дневен ред интерес, НСО е длъжна да съобщи, че и отсега нататък ще се придържа прецизно към наредбите на използваното законодателство за активността на Националната работа за защита и за отбрана на класифицираната информация. НСО насочва зов към медиите и към жителите да проявят схващане към правилата, към които службата е призвана по закон да се придържа, ", разясняват от НСО
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР